Erwin Scheepers, Arbeidsdeskundige

Arbeidsdeskundige
 

Erwin Scheepers
 

“Oorspronkelijk kom ik uit de zorg. Ik heb jarenlang met verstandelijk gehandicapten en met mensen met autisme gewerkt. In die periode heb ik ook Charles leren kennen en ben ik als jobcoach begonnen met werkbegeleiding voor cliënten. Om die reden ben ik destijds gestart met de post-hbo opleiding Arbeidskunde. Punt is dat als je het vak echt wilt leren, je het elke dag moet doen en die ruimte was er niet in de zorg.”

Met en voor mensen

“Charles polste mij om aan boord te komen bij Arbo Zuid. Die kans heb ik gepakt. Nooit gedacht, toch gedaan. Ik ben nieuwsgierig van aard en wilde de opleiding niet onbenut laten. Ik heb er geen spijt van. Mijn zorgachtergrond is geen belemmering, ik zorg voor de juiste balans. Zo werk ik nog steeds met en voor mensen, alleen is de insteek anders.”

Persoonlijk contact

“Ik ga het liefst langs bij opdrachtgevers. Daar kan ik (HR-)medewerkers en werkgevers het beste ondersteunen. Mensen meenemen in de beslissingen die ik neem en uitleggen waarom ik doe wat ik doe. Als een contact stroef loopt, kan ik dit op locatie direct oplossen, door het gesprek aan te gaan en niets onder de huid laten zitten. Als mijn werk alleen op afstand zou zijn, zou ik het niet kunnen. Dat persoonlijke contact maakt Arbo Zuid anders.”

Onafhankelijk

“Bij Arbo Zuid werken we onafhankelijk. Dat vind ik belangrijk. Ik moet achter elk oordeel kunnen staan en vanuit mijn overtuiging beslissingen nemen. Dat is niet altijd de makkelijkste weg, maar wel de juiste. Dan kan een gesprek wel eens moeilijk zijn voor een medewerker of een werkgever, maar het is altijd ter bescherming.”

Op naar een prettige werkplek

“Als mens wordt van je verwacht dat je een groot deel van je volwassen leven werkt, dan kan je maar beter zorgen dat je het naar je zin hebt. Dat geldt voor mij maar ook voor de mensen waar ik voor werk. Ik gun iedereen een prettige werkplek. Zolang je de regie hebt, moet je die gebruiken. Daar ondersteun ik bij.”
 

Regionaal karakter
We zijn bekend met veel bedrijven uit de regio en delen zoals de meeste van onze klanten de ‘Brabantse’ manier van denken.
Empatisch vermogen
Benadert ‘het vak’ vanuit een onderscheidende invalshoek. pro-actief vanuit de zorg voor werkgevers en werknemers.
Gericht op Samenwerking
Samen optrekken met gelijkwaardigheid als vertrekpunt Gericht op empowerment (het product ownership blijft bij de klant)
Duurzaam
Oplossingen zijn duurzaam op alle vlakken. In samenwerking, aanpak en resultaat.
Erwin Scheepers, Arbeidsdeskundige

Erwin Scheepers, Arbeidsdeskundige

Ik heb jarenlang met verstandelijk gehandicapten en met mensen met autisme gewerkt. In die periode heb ik ook Charles leren kennen en ben ik als jobcoach begonnen met werkbegeleiding voor cliënten. Om die reden ben ik destijds gestart met de post-hbo opleiding Arbeidskunde. Punt is dat als je het vak echt wilt leren, je het elke dag moet doen en die ruimte was er niet in de zorg.”

Met en voor mensen

“Charles polste mij om aan boord te komen bij Arbo Zuid. Die kans heb ik gepakt. Nooit gedacht, toch gedaan. Ik ben nieuwsgierig van aard en wilde de opleiding niet onbenut laten. Ik heb er geen spijt van. Mijn zorgachtergrond is geen belemmering, ik zorg voor de juiste balans. Zo werk ik nog steeds met en voor mensen, alleen is de insteek anders.”

lees meer >

Anne Brekelmans, Business partner verzuim

Anne Brekelmans, Business partner verzuim

“Binnen Arbo Zuid vervul ik verschillende rollen. Dat is meteen de reden waarom ik zo graag bij Arbo Zuid werk. Ik ben arbeids- en organisatiepsycholoog en heb hiervoor met name HR-functies vervuld in de zorgsector. Na een goed gesprek met de directeuren van Arbo Zuid, Andor van Hek en Charles Eijkelenburg, is mijn beeld over arbo-dienstverlening echt veranderd. Dat was precies wat ik nodig had.

Ik zag de arbo-dienstverlening als een logge wereld, maar Arbo Zuid is allesbehalve dat. De lijnen zijn kort, iedereen is makkelijk aanspreekbaar en je vindt ons veel bij de klant. Zelf zit ik bijvoorbeeld enkele dagdelen per week bij een klant.”


lees meer >

Eline de Groot, Business partner verzuim

Eline de Groot, Business partner verzuim

“Als business partner binnen Arbo Zuid heb ik verschillende verantwoordelijkheden, waaronder het casemanagement.

Mijn achtergrond in de arbeids- en organisatiepsychologie maakt dat ik breed inzetbaar ben. Bijvoorbeeld op het gebied van preventie, maar ook bij de Spoor 2-trajecten wordt mijn expertise ingezet.

Daarnaast voeren we bij Arbo Zuid ook onderzoek uit naar de gezondheid binnen bedrijven. Aan de hand van die gegevens kan een passend advies worden gegeven. Daarnaast word ik ingezet als vertrouwenspersoon.”


lees meer >

Benieuwd? Vraag een vrijblijvend gesprek aan!

Jij bent benieuwd naar Arbo Zuid en wij zijn benieuwd naar jouw bedrijf. Neem contact op voor een geheel vrijblijvende afspraak. Leren we jou meteen een beetje beter kennen.